Skip to main content

Presisjonsannonsering er en nøkkelstrategi for enhver markedsfører som ønsker å oppnå suksess. Men hva innebærer det egentlig?

Enkelt sagt dreier det seg om å formidle de riktige budskapene til rett folk til rett tid. Lykkes man med dette, øker sannsynligheten for en vellykket kampanje betraktelig.

 

Så, hvilke steg må man ta for å skape en annonse som treffer din målgruppe med det perfekte budskapet på det ideelle tidspunktet, og som dermed kan forbedre synligheten og resultatene for din virksomhet?

Christian Lien, ansvarlig for salg og kundereiser ved Amedia Salg og Marked AS, er daglig i berøring med målgruppespesifikk markedsføring og kommunikasjon.

Lien fokuserer på å forstå kundenes tankesett og atferdsmønstre, noe som har gitt ham verdifull innsikt i hvordan man utformer effektive annonser.

Forstå hvordan kundene dine tenker

Med tanke på målrettet annonsering, understreker han at det er to vesentlige aspekter å vektlegge når du begynner:

– Å målrette innebærer å rette fokus mot en spesifikk målgruppe for dine annonser – å nå ut til det publikummet som er mest relevant for din kampanje. Å være presis betyr at du tar hensyn til både det kreative elementet i annonsen, som tekst og bilde, og det tekniske; det å segmentere målgrupper gjennom digitale verktøy eller annonsere på steder hvor du treffer det rette publikummet, forklarer Lien.

Han fremhever fordelene ved å skreddersy kampanjen mot de riktige kundene – å vise at du forstår kundenes tankegang og handlinger, fremfor å lage en generell annonse ment for et bredt publikum.

– Dersom du markedsfører et produkt som er ideelt for en spesifikk gruppe mennesker, vil du tjene på at det er nettopp disse som eksponeres for din markedsføring. Det er lite sannsynlig at en person uten barn vil investere i barneklær bare fordi de ser en annonse for det, mens målrettet markedsføring mot for eksempel nybakte foreldre kan være svært lønnsomt, sier Lien.

 

Tilpass annonseinnholdet til målgruppen du ønsker å nå

Når du utformer en annonse, kan det være fristende å velge bilder og tekst som appellerer til deg personlig. Det kan være utfordrende for mange å vite nøyaktig hva som vil engasjere andre.

Amedia SMB

 

Lien påpeker viktigheten av å sette seg i målgruppens sted når man utformer en annonse. Å analysere en målgruppe kan virke utfordrende, men solid forarbeid leder ofte til gode resultater.

Derfor er det viktig du tar deg tid til å forstå hva dine kunder foretrekker, deres interesser, kjøpsatferd og hva som motiverer dem.

Med denne forståelsen vil det være lettere å utforme en målrettet annonse som fanger oppmerksomheten.


– Teksten og bildet i annonsen må være skreddersydd for dem du håper vil se annonsen. Videre bør annonsen lede til en landingsside som møter målgruppens forventninger. Annonserer du et spesifikt produkt, bør kunden ledes direkte til produktsiden ved å klikke på annonsen, deler Lien.


Det finnes en rekke nyttige ressurser på nett som kan assistere deg i å kartlegge handlingsmønsteret til en bestemt målgruppe. Førsteamanuensis Sarah Joy Lyons ved Høyskolen Kristiania har utviklet en enkel mal som kan hjelpe deg med å identifisere dine kunders behov.


Jeg har forsøkt alt, hvorfor får jeg ikke flere kunder?

Markedsføring er en kunstform, og som med all kunst kreves det øvelse for å mestre den. Ingen blir en ekspert i markedsføring over natten, men gradvis vil du bli bedre kjent med din kundegruppe, noe som til slutt fører til svært målrettede kampanjer med positive resultater.

Lien har selv opplevd kampanjer som ikke gikk som forventet til tross for nøye planlegging. Det er viktig å trekke lærdom fra disse erfaringene, for å sikre at neste forsøk blir mer vellykket.

– Dersom en annonse ikke leverer de ønskede resultatene, kan det skyldes mange faktorer. Det kan være at annonsen ikke er tiltalende nok, og at du bør prøve med en annen tekst eller et annet bilde. Det kan også være lurt å vurdere å annonsere på forskjellige tidspunkter enn det du tidligere har gjort, forklarer Lien og legger til:

– Konseptet "kundereise" er nyttig å forstå i denne sammenhengen. Kundereisen beskriver prosessen kunder gjennomgår fra de først blir oppmerksomme på din virksomhet, til de faktisk foretar et kjøp. Denne reisen bør være sømløs, enkel og tilfredsstillende. Kunden bør møte annonsen din på det riktige stedet, den bør være engasjerende og interessant, og lede til en landingsside hvor det er enkelt å utføre en handling, som for eksempel å kjøpe produktet ditt eller fylle ut et skjema.

 

 

Snakk med oss om målrettet annonsering

 

Tags:

Skrevet av Admin
19.04.2024