Skip to main content

Et treffende bilde kommuniserer langt mer enn en omfattende tekst. Derfor er det viktig å velge bildene dine med omhu.

Som mennesker responderer vi på visuelle stimuli, og bilder har en unik evne til å feste seg i minnet vårt, langt mer enn ord eller lyder kan gjøre. Dette gjør bilder til et kraftfullt verktøy i dine annonser. En annonse som er visuelt engasjerende har langt større sjanse for å bli husket av mottakeren.

Hvordan gjør du et godt bildevalg?

Forstå din målgruppe

I en verden der 1,8 milliarder bilder deles på sosiale medier daglig, blir det stadig mer utfordrende å skille seg ut. Din ambisjon bør ikke være å fange alles oppmerksomhet med din annonse. Å tilføye enda et bilde til det enorme havet gjør sjelden en forskjell. Snarere bør fokus være på å nå ut til spesifikt de personene du ønsker skal engasjere seg i din annonse - din målgruppe. Når du har en klar forståelse av hvem din målgruppe er, blir det lettere å velge ut bilder som fanger deres oppmerksomhet.

Bildevalg er subjektivt. En gruppe med lidenskap for biler vil sannsynligvis sette stor pris på et imponerende bilbilde. Folk med andre interesser vil kanskje ikke engang legge merke til det samme bildet. Derfor er det viktig å ha inngående kjennskap til din målgruppe og deres interesser. En analyse kan gi deg verdifull innsikt i kundenes preferanser, som igjen veileder deg i bildevalget for din annonse. Velg bilder basert på målgruppens interesser og preferanser.

Velg bilder av høy kvalitet

Når målgruppen er definert, og du har en idé om hvilke typer bilder som vil appellere til dem, er det på tide å vurdere bildets kvalitet, subjekt og komposisjon.

Bildekvaliteten vil gi et varig inntrykk av din bedrift og de varer eller tjenester du tilbyr. Et uskarpt eller dårlig belyst bilde signaliserer dårlig kvalitet. Et godt bilde er godt belyst, klart, og formidler et tydelig budskap om hva kunden kan forvente. Å lære hvordan man tar bedre bilder gjennom for eksempel YouTube, eller å ansette en profesjonell fotograf, kan løfte kvaliteten på bildene betraktelig.

Bildet må korrespondere med landingssiden

Et bilde i en digital annonse må ikke bare være av høy kvalitet, men det må også stemme overens med forventningene som skapes når en leser klikker på annonsen og kommer til landingssiden din. Dette er spesielt viktig i annonsekampanjer for spesifikke produkter eller tjenester.

Dersom annonsen inneholder et bilde av en genser med påskriften "20% avslag", og landingssiden viser en rekke sko, da har man gitt kunden feil forventning.

Vær unik og skill deg ut

Selv om du forstår målgruppen din og har valgt et attraktivt bilde, er konkurransen om oppmerksomheten fra potensielle kunder og lesere intens. Å fange oppmerksomheten deres er en kunst som krever kreativitet og innovasjon.

Amedia SMB

Vær kreativ med dine bildevalg. Utforsk muligheter for å presentere personer eller produkter på måter som skaper en “wow”-effekt og gjør annonsen mer levende. Kreativiteten har ingen grenser, så våg å eksperimentere. Ved å sette deg i målgruppens sted og tenke innovativt omkring bildene du velger, kan du finne nøkkelen til å skape oppmerksomhet. 

Med tålmodighet og eksperimentering vil du finne ut hva som virkelig engasjerer din målgruppe.

Ta kontakt med oss for en prat om annonsering

 

Tags:

Skrevet av Admin
26.04.2024